Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09-00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Jelfra
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Apostelhoeve Cuvée XII Brut

(0,0 / 5)
Apostelhoeve Cuvée XII Brut
De wijncultuur rondom Maastricht is al eeuwen oud. Er is bewijs dat rond 968 na Christus een wijngaard is geweest van de toenmalige Koningin Gerbera. In de loop der eeuwen hebben druiven veelal plaatsmoeten maken voor andere agrarische doeleinden. Tot in 1970 de eerste wijnstokken terug­keerden op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht. Hier, op één van Limburgs mooiste plekjes op de Louwberg, troont Nederlands oudste en grootste wijndomein, De Apostel­hoeve.
De Apostelhoeve is op dit moment ongeveer 8 hectare groot en heeft een mooi scala aan witte wijn en twee mousserende wijnen.
Het micro-klimaat en de bodem van de Louwberg zijn de basis voor de uitstekend kwaliteit. Bij kou uit het Noorden is de tem­pe­ratuur er altijd 2 à 3 graden hoger, en de bodem zelf bevat onder humus­rijke löss, diverse lagen mergel (kalk) en silex (kiezel), ty­perende ingrediënten voor de verfijnde en zeer schone stijl van de Apostel­hoeve­wijnen.
Ze werken met zeer moderne installaties, zoals een computergestuurde pneumatische pers, roestvrijstalen gisting­tanks en een moderne bottelmachine.
Druif
Deze mousserende wijn is een blend gemaakt van 50% Auxerrois, 25% Riesling en 25% Pinot-Gris. Het maken van een samengestelde mousserende wijnen is de laatste 25 jaar steeds populairder geworden. Als wijnboer kun je je als het ware met je eigen recept onderscheiden.

Smaak en serveersuggestie
Deze brut heeft een schitterende lichtgele kleur met een fijne mousse. Er komt een rijkelijke geur van bloesem en tropisch fruit naar voren maar ook tonen van amandel en een hint van rozen. De brut heeft mooie levendige zuren, welke zorgen voor verfijning en verfrissing, dit alles met een fluweelzachte mousse. In zijn smaak rijkelijk en breed met een duidelijke toets van mineralisatie van de unieke mergelbodem rondom Maastricht. Uiteindelijk een mooie lange finale.
€ 29,99
Fles
Huidige voorraad: 0

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Nederland
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
13% vol
Soort wijn
Mousserend
Smaaktype Wijn
Fris & Droog
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review