Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00-18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel

proosten.jpg2019 is afgesloten met vuurwerk, oliebollen en Champagne. Een nieuw begin staat weer voor de deur. Een jaar met goede voornemens dat vaak gevierd wordt met een nieuwjaarsborrel voor vrienden, familie en collega’s. Even een terugblik op het vorige jaar en dan snel vooruit kijken naar het nieuwe jaar. Misschien organiseert u zelf wel een kleine receptie bij u thuis, of u organiseert er één voor uw collega’s. Wilt u een nieuwjaarsborrel waar nog jaren over wordt gepraat? Volg dan deze tips van úw topSlijter en uw jaar is alvast positief begonnen.


De uitnodiging

Maak een beetje werk van de uitnodiging en stuur geen simpel mailtje rond met datum, tijdstip en locatie. Of erger, per whatsapp. U kunt bijvoorbeeld een leuke familiefoto of teamfoto fotoshoppen met glitters en vuurwerk, het is tenslotte voor een feestelijke aangelegenheid!
uitnodiging.jpgZorg ervoor dat de uitnodiging zo vroeg mogelijk bij uw gasten binnen is, zodat iedereen op tijd op de hoogte is en de datum kan vrijhouden in zijn of haar agenda.

Denk goed na wie u wilt uitnodigen en of het met of zonder partner is. Bij familie en vrienden zal dat meestal met partner zijn maar bij collega’s is het misschien wel zo ‘inteam’ om juist eens zonder partner uit te nodigen. Zo heeft u ook eens tijd om met die collega te praten die u al een tijdje niet bent tegengekomen en kunt u echt als team het nieuwe jaar beginnen.
Wilt u een feestelijke nieuwjaarsborrel, bepaal wat de dresscode is. Zo voorkomt u dat mensen in werkkleding of oude spijkerbroek binnenkomen en ontstaat er vanzelf een feestelijke sfeer.

Sfeervolle muziek

U kunt natuurlijk aan die talentvolle, zingende collega of neef vragen of hij een paar liedjes wil zingen, of u zet een heerlijk achtergrondmuziekje op. Wat u ook doet, zorg ervoor dat het niet stilvalt, dat is namelijk ‘killing’ voor de sfeer.

raise your glass.jpgLeuke ‘borrel’liedjes zijn bijvoorbeeld:
• Raise Your Glass - Pink
• Have A Drink On Me - AC/DC
• Proosten - Guus Meeuwis
• Drunk In Love - Beyonce ft. Jay-Z
• Rode Wijn - Bram Vermeulen
• Bitter Wine - Bon Jovi
• Champagne Supernova - Oasis
• Red Red Wine - UB40 en Bob Marley
• Drunk - Ed Sheeran

Hapjes en drankjes

Met al die liedjes over wijn, kan een heerlijk glas rode of witte wijn natuurlijk niet ontbreken. Bij úw topSlijter kunt u terecht voor heel veel aanbiedingen, zodat het nieuwe jaar ook nog eens voordelig begint.

Jaarwijn 2020: Les 4 Pierres Cabernet Sauvignon & Sauvignon Blanc

4 Pierres.jpgPierres betekent: edelstenen. De meest bekende zijn natuurlijk diamanten, smaragden, robijnen en saffieren. Zij staan symbool voor vele nobele eigenschappen. Voordat deze edelstenen zo mooi schitteren, moeten ze eerst nog bewerkt worden door de edelsmid. Een groot precisiewerk. Dit werk staat symbool voor het werk van de wijnmaker die ook met grote precisie van de geoogste druiven een prachtige wijn maakt.

De Cabernet Sauvignon druif wordt gesymboliseerd door de robijn, een schitterende rode steen. Zij staat voor passie, intensiteit en kracht.

De Sauvignon Blanc druif wordt gesymboliseerd door de smaragd, een schitterende groene steen. Zij staat voor evenwichtigheid en harmonie.

U kunt bij deze 2 topwijnen heerlijke tapashapjes serveren. Vooral vis, kaas en worstjes zijn een ideale combinatie. Varieer met verschillende kaassoorten en kleine vishapjes, zoals garnalen en toastjes met tonijnsalade. Wat parmaham, salami en cocktailworstjes erbij zullen uw gasten vast waarderen.


Speechen en proosten

Bij iedere nieuwjaarsborrel hoort een speech. We horen het u al zeggen: “Niet weer een speech”, maar ja, dat hoort er nou eenmaal bij. Het is wel belangrijk dat uw collega’s zin krijgen in het nieuwe jaar en dat uw familie en vrienden weten hoe belangrijk ze voor u zijn. Houdt het daarom kort en luchtig, positief en vooral feestelijk. Blik even terug op de successen en hoogtepunten van het voorgaande jaar en benoem vast de belangrijkste punten voor het komende jaar. Uiteraard sluit u af met een proost op 2020.

Veuve Amiot combi.jpgU kunt het nieuwe jaar niet beter beginnen dan met Veuve Amiot Brut of met Veuve Amiot Demi-Sec. De wijnen zijn afkomstig uit de Franse Saumur, in de Loirevallei, waar al sinds de 17e eeuw wijnen worden gemaakt. De mousserende wijnen van VEUVE AMIOT worden geproduceerd volgens de wereldberoemde "Méthode Traditionelle". Omdat de druiven niet afkomstig zijn uit de Champagnestreek spreekt men van Saumurwijnen. Hier, op de lage kalkhoudende berghellingen in de Loire, groeien de druiven voor VEUVE AMIOT onder perfecte omstandigheden. Er mogen uitsluitend topkwaliteit druiven van de rassen Chenin, Cabernet en Chardonnay worden gebruikt. Beiden terechte winnaar van een gouden médaille op de International Wine Challenge!
Onvergetelijke herinnering

photobooth2.jpgU heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat het een onvergetelijke nieuwjaarsborrel wordt en dit wilt u ook vastleggen. Foto’s zijn de leukste herinneringen voor uw gasten. U kunt zelf met de camera aan de slag maar het is veel leuker (en minder tijdrovend) om een photobooth te huren. Dit kan een spiegel zijn, of een fotohokje of kist, met ingebouwde camera, waarvoor uw gasten kunnen gaan staan. De lens van de photobooth stelt vanzelf scherp op het gezelschap en met een klik rolt daarna de foto uit de printer. Om het nog leuker te maken koopt u wat foto-props om de selfies op te pimpen. Ook kunt u een aantal Instax- of Polaroidcamera's neerleggen, zodat mensen hun eigen foto's kunnen maken. Het feest kan beginnen!
Blijk van waardering

Wat is er leuker dan aan het einde van de nieuwjaarsreceptie uw collega’s of familie en vrienden nog een leuk cadeau te geven. De ultieme blijk van waardering voor hun werk, vriendschap of collegialiteit. Denk aan een cadeaubon van úw topSlijter, een fles wijn, of een heerlijke fles whisky, zoals een Glengarry Highland Whisky. Dat valt altijd wel in de smaak.

TSL100155-01.jpg Een Glengarry Highland Scotch Blended Whisky is een blend van de beste granen en single malt whisky's. Gerijpt op de mooiste eiken vaten. Het resultaat is een uitzonderlijk soepele blend met een lichte hint van turf. TSL100156-01.jpg De Glengarry Highland Single Malt Whisky wordt gedistilleerd met behulp van alleen de beste ingrediënten voordat ze rijpt in de mooiste eiken vaten. Een heerlijk verfijnde soepele en evenwichtig single malt met hints van turf en rook. TSL100157-01.jpg De Glengarry Highland Single Malt Scotch Whisky 12 yr is een excellent voorbeeld van een Highland Single Malt die gerijpt is in drie types van de mooiste vaten en zo gevormd is tot een zeer verfijnde single malt met karakter.

Mocht u meer tips of advies willen hebben: úw topSlijter staat ook in 2020 weer voor u klaar!