Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Vier de liefde dit jaar samen met úw topSlijter!

Vier de liefde dit jaar samen met úw topSlijter!

Valentijnsdag staat weer voor de deur. Op 14 februari verwennen we onze geliefden met een speciale verrassing of een origineel cadeau. Een dag van de liefde en romantiek.

Maar waarom nu juist 14 februari?

Valentijnsdag is al heel oud. Het bestaat al sinds 496 na Christus, toen Paus Gelasius 14 februari uitriep tot de dag van de Heilige Valentijn. Waarschijnlijk is deze dag vernoemd naar twee heilige martelaren. De ene was Valentinus, een priester uit Rome, die leefde in de 3e eeuw na Christus. Hij werd onthoofd op 14 februari 270 door Keizer Claudius. Volgens de verhalen omdat hij in het geheim soldaten met hun geliefden trouwde, wat streng verboden was.
De andere, Valentino, bisschop van de stad Terni, stond bekend om zijn vermogen om mensen te genezen. Daarna bekeerde hij deze mensen tot het Christendom. Hiervoor kreeg hij de doodstraf op 14 februari, maar niet voordat hij stiekem een briefje gaf aan de dochter van de gevangenisbewaarder met daarop geschreven: “Van je Valentijn”.
Een ander reden dat juist 14 februari is uitgeroepen tot Valentijnsdag is omdat de Rooms-Katholieke Kerk een oud, heidens vruchtbaarheidsfeest wilde verbieden dat ook rond die datum werd gevierd. Dit deden ze door het uitroepen van deze dag als gedenkdag van St. Valentijn. Tijdens het vruchtbaarheidsfeest, Lupercalia genoemd, werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen op een briefje geschreven en in een kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan een naam trekken en zo werden deze mannen en vrouwen aan elkaar gekoppeld.

Rond 1900 werd Valentijnsdag vooral in Engeland vercommercialiseerd door een massaproductie van Valentijnskaarten. Maar ook chocoladefabrikanten, bloementelers en zelfs de diamantindustrie zetten grootschalige reclamecampagnes op om de traditie van Valentijnsdag te verbinden aan hun producten. Al snel verspreidde het feest zich naar de Verenigde Staten en werd Valentijnsdag het liefdesfeest van het jaar.

Valentijnstips van úw topSlijter

Wist u dat 40% van de mannen Valentijnsdag weleens is vergeten en 1 op de 3 vrouwen weleens teleurgesteld is geweest door het cadeau van de partner? Dat parfum, bloemen of een kaart de meest gegeven geschenken zijn tijdens Valentijnsdag en dat de meeste mannen erg opzien tegen Valentijnsdag omdat zij het eigenlijk zien als een verplichting?
Maar dat is helemaal niet nodig! Speciaal voor Valentijnsdag hebben wij een aantal tips bedacht om op een originele manier uw geliefde te verrassen. Laat u inspireren….!

1. Champagne ontbijt
Het beste begin van een Valentijnsdag is natuurlijk met ontbijt op bed. Maak dit nog leuker met hartjes-vormige wentelteefjes en champagne, ideaal hiervoor is de Piper Heidsieck Rosé Sauvage! De wentelteefjes maakt u van plakjes oud krentenbrood. In een diep bord klopt u een eitje met melk, suiker en kaneel. Haal de sneetjes brood door het eimengsel en bak deze vervolgens in een koekenpan met boter tot ze goudbruin zijn. Serveren met poedersuiker en frambozen. Vergeet niet om de sneetjes krentenbrood in hartjes te snijden! De rest van de dag zit u gebakken!

2. Boswandeling met Boswandeling
Een leuke manier om Valentijnsdag te vieren is door samen een wandeling te maken in een romantisch bos. Tijdens deze frisse wandeling verrast u uw geliefde door even een pauze te nemen, en op een omgevallen boomstam 2 glaasjes tevoorschijn te halen en die te vullen met een Boswandeling. Dit drankje zal uw beider harten direct doen verwarmen. De rest van de boswandeling zal vast en zeker nog gezelliger worden!

3. Chocolade speurtocht

Dat de liefde en chocolade bij elkaar horen weet iedereen. Het is dan ook niet echt origineel om uw geliefde te verrassen met een doos bonbons. Maar wat te doen als chocolade het enige is waarvoor het hart van uw partner sneller gaat kloppen? De volgende tip zal hem of haar zeker doen smelten!
Zet een spoor uit met kleine chocolaatjes. Begin bij de voordeur, dwars door de woonkamer, richting de keuken. Onderweg maakt u het nog romantischer door persoonlijke liefdesboodschappen ertussen te plaatsen. Het spoor eindigt bij de koelkast waarin als klapstuk een fles Merrys White Chocolate Cream staat, met een rode strik er omheen. Als dat geen onvergetelijke Valentijn wordt!

4. Romantische film
Knus op de bank een filmpje kijken wordt pas echt romantisch met vrolijke en lieve Valentijns popcorn. Deze maakt u zelf met pofmais, gesmolten chocolade en roze- en/of rode Smarties. Na het poffen van de mais roert u er de gesmolten chocolade doorheen. Daarna de Smarties erbij en serveren met een zoet drankje zoals Lil’ Red Wild Berry. Zeker weten dat uw geliefde hier erg blij van wordt!


5. Bubbelbad met bubbels
Kunt u ook zo genieten van een lekker bubbelbad? Verras uw geliefde dan eens met een bad vol heerlijk warm water en geurend badschuim. Rode rozenblaadjes en kaarsjes maken er een echt verwen moment van. Ideaal zou zijn als het bad groot genoeg is voor beiden om samen optimaal te genieten. Hierbij kan een fles Freixenet Cordón Rosado Brut niet ontbreken. Het ideale scenario voor een romantische Valentijn!

6. Sterren kijken
Samen sterren kijken; romantischer kan het eigenlijk niet worden. Enige voorbereiding is wel nodig want in februari kan het behoorlijk fris zijn. Neem daarom 2 slaapzakken mee en rits deze aan elkaar, zodat jullie er samen in passen. Vergeet ook niet de extra dekens en kussens om op te zitten. Zoek een leeg weiland of andere plek waar weinig licht is. Hoe donkerder de plek des te meer sterren er te zien zijn en romantischer het wordt. Om echt warm te blijven heeft u nog wel een paar kruiken nodig, gevuld met heet water én een met iets lekkers. Een lekker flesje Schrobbelèr kruidenlikeur is tijdens deze romantische nacht onder de sterren onmisbaar! Wel samen delen natuurlijk.Hier nog wat leuke Valentijnsgadgets die super handig zijn bij al deze romantische tips.

https://www.coolgift.com/nl/Bed-of-Roses-Rozenblaadjes
https://www.megagadgets.nl/hartjes-champagneglazen.html
https://www.megagadgets.nl/hartjespan.html