Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09-00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Jelfra
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

La Tordera - Prosecco Spumante Alnè

(0,0 / 5)
La Tordera - Prosecco Spumante Alnè
Over het wijnhuis La Tordera
Prosecco is afkomstig van de uitlopers van de Alpen ten noorden van Venetië. De wijn is genoemd naar z'n druivenras prosecco, een lastige variëteit die laat rijp en daardoor een frisse zuurgraad heeft. Zeer geschikt dus voor het maken van mousserende wijn. In het plaatsje Vidor in de provincie Treviso vinden we het vijftig hectare tellende domein van de familie Vettoretti, midden in het gebied dat we kennen onder de naam Valdobbiadene. Hier in de heuvels vlak aan de Piaverivier begon zeventig jaar geleden de geschiedenis van het wijnhuis. Inmiddels zijn het commercieel manager Gabriella en meesterwijnmakers Renato en Paolo die hier nu de dienst uit maken onder de bezielde en centrale leiding van mama Mirella Vettoretti. Naast deze La Tordera Prosecco Spumante Alnè hebben wij nog meer prosecco van dit wijnhuis..
Prosecco is de ultieme Italiaanse terras- en aperitiefwijn. De wijn is aangenaam bruisend, lekker bloemig van geur, fris en toch een beetje zoet van smaak. Gelukkig ontdekken ook steeds meer Nederlanders deze Mediterrane dorstlesser.

Deze Spumante - dus met iets meer bubbels dan de Frizzante - is gemaakt van 95 procent proseccodruif en vijf procent chardonnay. De druiven zijn handgeplukt en worden koel vergist.

Daarom blijft hij fris, verkwikkend en levendig. En daarmee een geweldig aperitief met Champagnekurk, prima feestwijn of culinaire begeleider van salades en prosciutto met meloen.

Klimaat/Terroir
Een zacht klimaat. De wijngaarden liggen op vlakke grond, rondom de Azienda.

Vinificatie
Deze prosecco spumante krijgt zijn tweede vergisting in kleine stalen afgesloten tanks, waardoor een aangenaam frisse mousse ontstaat.

Geur & Smaak
Deze wijn is aangenaam bruisend, lekker bloemig van geur, fris en toch een beetje zoet van smaak. Gelukkig ontdekken ook steeds meer Nederlanders deze Mediterrane dorstlesser.

Serveersuggestie
Heerlijk als aperitief en als begeleider van lichte voorgerechtjes.

Weetje
Deze prosecco is vernoemd naar de wijngaard Alnè, waarbij dit wijnhuis gelegen is. Alnè is afgeleid van het Keltische ‘Al Han’, dat betekent ‘dicht bij het water’.
€ 12,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Italië
Regio
Veneto
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
11.5% vol
Soort wijn
Mousserend
Smaaktype Wijn
Fris & Droog
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review