Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09-00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Jelfra
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Paul Prieur & Fils Sancerre

(0,0 / 5)
Paul Prieur & Fils Sancerre
De domaine Paul Prieur Sancerre Blanc is een een prachtige witte Sauvignon Blanc uit de Loire, Frankrijk.

De rijpt in RVS enige maanden "Sur Lie" voordat het wordt gebottled. "Sur lie" is de Franse term voor het laten rijpen van de wijn op de de fijne droesem. Dit is het bezinksel van afgestorven gistcellen maar zonder restanten van schilletjes, blaadjes, steeltjes, vruchtvlees, en andere 'vuiligheid', ofwel de grove droesem. Deze manier van produceren kost wel veel meer tijd maar zorgt er wel voor dat de wijn meer body krijgt, meer structuur en een mooiere aromatische compleixiteit krijgt. Rijping op de droesem van dode gisten resulteert ook in een langzamere en meer gecontroleerde rijping doordat de gisten de zuurstof in de wijn binden.
Het resultaat is een Sancerre met een stuivend bouquet met zuivere sauvignon kenmerken als groene appel en buxus verrijkt met bloemengeuren, een vleugje specerijen en een mooie sappige frisse smaak en finale. Een wijn dus om van te genieten als aperitief of aan tafel bij verfijnde en pure vis, schelp- en schaaldiergerechten, lichte bereidingen met wit vlees en bij salade met geitenkaas.

Domaine Paul Prieur & Fils - inmiddels geleid door Didier, de vijfde generatie Prieur - is gevestigd in het plaatsje Verdigny in het departement Cher. Hier, en rond het dorp Sancerre, bezit de familie ongeveer 15 hectare wijngaarden waarvan tweederde beplant is met sauvignon blanc voor witte Sancerre. Het overige deel wordt ingenomen door pinot noir voor een roséwijn en een rode variant Paul Prieur Sancerre.
€ 26,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Regio
Loire
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
13.5% vol
Soort wijn
Wit
Smaaktype Wijn
Fris & Droog
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review