Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09-00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Jelfra
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Simonsig Chenin Blanc

(0,0 / 5)
Simonsig Chenin Blanc
Simonsig Chenin Blanc was de eerste oogst van Frans Malan in 1968. Na 35 jaar bereikt de Chenin Blanc nieuwe niveau’s van populariteit. Chenin Blanc maakt in Zuid-Afrika 25% uit van de aangeplante druivenstokken en wordt alom gewaardeerd voor zijn frisse en fruitige afdronk.

Deze wijn wordt gekenmerkt door een zongerijpte stijl waarin aroma’s van peer en abrikozen domineren. Ondanks de warme omstandigheden waarin de druiven tot volle wasdom kwamen, is deze Afrikaanse steen – zoals chenin blanc ook bekend is in Zuid Afrika – niet zoet. Wel heeft deze droge wijn een zweempje honing in zijn afdronk waardoor hij, koel geschonken, uitstekend inzetbaar is als begeleider van steviger visgerechten, maaltijdsalades, asperges en gegratineerde schelp- en schaaldieren. De wijn is gemaakt om jong van te genieten.
.Simonsig is niet alleen een zeer fraai wijndomein maar hier staat bovendien alles in het teken van het maken van kwaliteit. De wijngaarden voor de topwijnen liggen op de hogere en koele gedeelten van Stellenbosch, tussen de 200 en 400 meter boven zeespiegel. De filosofie van Simonsig is dat een hoge kwaliteit Stellenbosch wijn het fruit van de Nieuwe Wereld combineert met de elegantie van de Oude Wereld. Dat uit zich bij de Morgenzon in wijnen met een plezierige doordrinkbaarheid.

De niet houtgerijpte Chenin komt van zogenaamde “bush vines' wijngaarden in Paarl. De druiven worden 's nachts en 's ochtends vroeg geoogst om zoveel mogelijk aroma's te bewaren. De wijn wordt snel na de gisting gebotteld.
€ 9,49
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Zuid-Afrika
Inhoud
75 CL
Soort wijn
Wit
Afdronk
Deze uiterst fruitige wijn wordt gekenmerkt door een zongerijpte stijl
waarin aroma's van peer en abrikozen domineren.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review