Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09-00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Jelfra
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

De Toren Fusion

(0,0 / 5)
De Toren Fusion
Eén van de markantstewijnbedrijven in Zuid-Afrika is zonder twijfel het landgoed van Emil den Dulk en Albie Koch. Een wijnbedrijf, dat zijn naam heeft gemaakt met rode wijnen met de vijfdruivenrassen uit Bordeaux als basis. De verschillende wijnen van de hand van Albie Koch staan bekend om de complexiteit, hetrijpingspotentieel, de toegankelijkheid en vanzelfsprekend de torenhoge kwaliteit.Daar er gewerkt wordt met zwaartekracht, kennen de wijnen een anderetanninestructuur en zijn ook in hun jeugd goed inzetbaar in de gastronomie.Echter de wijnen hebben ook zeker baat bij enige jaren kelderlagering.
De Toren Fusion V 2015 is een prachtige rode wijn uit Stellenbosch Zuid-Afrika. Diep rood van kleur met aroma's van donker rood fruit zoals bramen en bosbessen met een hint van specerijen, koffie en cederhout. De smaak is krachtig en robuust met rijp rood fruit en elegante maar stevige tannines. Bijzonder aangename afdronk met intensiteit en lengte.

De Toren Fusion V 2015 is dit jaar een blend van 53% Cabernet sauvignon, 16% cabernet franc, 16% malbec, 11% merlot en 4% petit verdot. Samenstelling varieert per jaargang, cabernet sauvignon immer circa 55%. De wijn ondergaat een traditionele rode wijnbereiding en verblijft daarna 12 maanden op eikenvaten. De werkwijze op de winery is compleet biologisch maar niet gecertificeerd. Na de houtopvoeding wordt de wijn geblend en gebotteld. Bij De Toren wordt er volledig gewerkt met zwaartekracht, om de wijn door de kelder te verplaatsen. Vanaf het moment van persen tot en met de botteling wordt er gebruikt gemaakt van de zwaartekracht. Daar er gewerkt wordt met zwaartekracht, kennen de wijnen een andere tanninestructuur en zijn ook in hun jeugd goed inzetbaar in de gastronomie. Echter de wijnen hebben ook zeker baat bij enige jaren kelderlagering. (kan tot 10 jaar na de oogst opgelegd worden.)

De mensen bij De Toren worden door sommige critici beschuldigd van obsessief wijngaardbeheer. Het kan ons niet ver genoeg gaan. Alvorens te starten met De Toren heeft Emil uitgebreid onderzoek gedaan naar het terroir. De wijngaarden liggen op 170 tot 200 meter boven zeeniveau en grofweg zijn er 7 verschillende bodemtypes te onderscheiden. Op iedere bodemsoort is het type wijnstok en zelfs kloon afgestemd. Hierdoor zijn er in totaal maar liefst 18 verschillende klonen terug te vinden van de 5 druivenrassen, die zijn aangeplant. De verkoelende wind uit zee, Zipper genaamd, zorgt voor een perfecte harmonie en draagt bij aan de perfecte rijping van het fruit.

De Toren Fusion V 2015 is een bijzondere rode wijn die zeker tot zijn recht komt bij een mooi stuk gebraden vlees, wild of volle kaas.
Ideale serveertemperatuur voor De Toren Fusion V 2015 is 14-16ºC
€ 49,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Zuid-Afrika
Druivensoort
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
14.5% vol
Soort wijn
Rood
Smaaktype Wijn
Robuust & Intens
Kleur
Intensief paars / zwart van kleur
Smaak
De Toren Fusion V 2015 is een prachtige rode wijn uit Stellenbosch Zuid-Afrika. Diep rood van kleur met aroma's van donker rood fruit zoals bramen en bosbessen met een hint van specerijen, koffie en cederhout. De smaak is krachtig en robuust met rijp rood fruit en elegante maar stevige tannines. Bijzonder aangename afdronk met intensiteit en lengte.
Afdronk
De afdronk is lang en oh zo elegant.
Wijn-spijs
Prachtig bij een mooi stuk gebraden vlees, wild of volle kaas.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review