Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: Koningsdag 09-00 - 14.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Jelfra
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

De Toren Z

(0,0 / 5)
De Toren Z
Eén van de markantstewijnbedrijven in Zuid-Afrika is zonder twijfel het landgoed van Emil den Dulk en Albie Koch. Een wijnbedrijf, dat zijn naam heeft gemaakt met rode wijnen met de vijfdruivenrassen uit Bordeaux als basis. De verschillende wijnen van de hand van Albie Koch staan bekend om de complexiteit, hetrijpingspotentieel, de toegankelijkheid en vanzelfsprekend de torenhoge kwaliteit.Daar er gewerkt wordt met zwaartekracht, kennen de wijnen een anderetanninestructuur en zijn ook in hun jeugd goed inzetbaar in de gastronomie.Echter de wijnen hebben ook zeker baat bij enige jaren kelderlagering.
De mensen bij De Toren worden door sommige critici beschuldigd van obsessief wijngaardbeheer. Het kan ons niet ver genoeg gaan. Alvorens te starten met De Toren heeft Emil uitgebreid onderzoek gedaan naar het terroir. De wijngaarden liggen op 170 tot 200 meter boven zeeniveau en grofweg zijn er 7 verschillende bodemtypes te onderscheiden. Op iedere bodemsoort is het type wijnstok en zelfs kloon afgestemd. Hierdoor zijn er in totaal maar liefst 18 verschillende klonen terug te vinden van de 5 druivenrassen, die zijn aangeplant. De verkoelende wind uit zee, Zipper genaamd, zorgt voor een perfecte harmonie en draagt bij aan de perfecte rijping van het fruit.
De wijn ondergaat een traditionele rode wijnbereiding en verblijft daarna12 maanden op eikenvaten. Na de houtopvoeding wordt de wijn geblend engebotteld. Bij De Toren wordt er volledig gewerkt met zwaartekracht, om dewijn door de kelder te verplaatsen. Vanaf het moment van persen tot en met debotteling wordt er gebruikt gemaakt van de zwaartekracht.
€ 39,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Zuid-Afrika
Druivensoort
Merlot, cabernet sauvignon, malbec, cabernet franc en petit verdot. Samenstelling varieert per jaargang, merlot immer circa 55%.
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
14.5% vol
Soort wijn
Rood
Smaaktype Wijn
Robuust & Intens
Smaak
Aroma’s van rozenbottel, pruimen en bramen onmiskenbaar in de eersteneus. In de smaak verfijnde zeer goed geïntegreerde zuren die zorgen voor eenopvallende frisheid in deze, op de rechteroever Bordeaux gestileerde, wijn.Zachte edoch krachtige tannine, welke eveneens mooie verweven zijn in dewijn, tonen van kaneel en rood fruit verraden het percentage Merlot.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review