Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09-00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Jelfra
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Veuve Cliqcuot Rosé

(0,0 / 5)
Veuve Cliqcuot Rosé
In 1772 richtte Philippe Clicquot het wijnhuis op onder de naam Clicquot.
In 1798 trouwde Francois, de zoon van Philippe, met Barbe Nicole Ponsardin. Toen Francois vroegtijdig kwam te overleijden in 1805 erfde de weduwe Nicole-Barbe Clicquot onverwacht op 27 jarige leeftijd het huis.
De 'grande dame' was de drijvende kracht achter de zaak en maakte Veuve Clicquot, welke in 1810 werd veranderd in de naam Veuve Clicquot Ponsardin, onder haar bewind wereldberoemd. Het huis kent een rijke geschiedenis waarbij onder andere de uitvinding van de horizontale remuage in 1816 aan Veuve Clicquot wordt toegeschreven. Het sediment van dode gistcellen kon hierbij vakkundig verwijderd worden zonder het karakter van de wijn en de bubbels aan te tasten. Dankzij deze remuage blijft de champagne kristalhelder. Het was ook de weduwe Cliquot die in 1814 het Rusland van de tsaren opende voor champagne. Er wordt zelfs gezegd dat de grande dame Clicquot de eerste rosé champagne produceerde.
De slogan van Veuve Clicquot was jaren “Er is maar één kwaliteit, de beste kwaliteit.” Tot vervent drinkers van Veuve Clicquot champagne behoorden onder meer Ian Flemming, Alfred Hitchcock, Pushkin, de Bonapartes, de Habsburgers en het Engelse koningshuis na Edward VII.
Veuve Clicquot bezit zo’n 515 hectare wijngaard in het hart van de Champagnestreek. De druivenoogst hiervan is goed voor zo’n 30% van de jaarproductie. De rest wordt ingekocht door druivenboeren. Het labyrint aan keldergangen, waar tientallen miljoenen flessen champagne rusten is zo’n 24 kilometer lang. De jaarlijkse productie van Veuve Clicquot Ponsardin bedraagt ongeveer 17 miljoen flessen.
Heden ten dage staat zowel in Frankrijk als in de hele wereld Veuve Clicquot, door het toedoen van madame Clicquot, bekend om zijn kracht, exceptionele smaak en kwaliteit.

In 1775 lanceerde Veuve Clicquot al een rosé champagne en was daarmee het allereerste champagnehuis ooit! Na meer dan 230 jaar herintroduceert Veuve Clicquot haar Rosé Sans Année. En wel precies op het juiste moment: de rosé trend zet versterkt door. De verkopen van champagne rosé zijn sinds 2000 met 20 procent gestegen. Vanwege haar jarenlange historie had Veuve Clicquot Ponsardin al verschillende rosé’s in het assortiment, maar nog geen non-millésimé oftewel non vintage. Met de (her)introductie van de Rosé Sans Année toont VCP haar expertise op het gebied van rosé champagne. In alles kenmerkend voor VCP: een eye catcher van de eerste orde en tegelijk stijlvol en chic. De gewaagde uitmonstering van deze nieuwe creatie zal op het schap onmiddellijk in het oog springen. Volstrekt in de stijl van de VCP Carte Jaune, de VCP Yellow Label. Zo is het ook met het smaakkarakter en de kwaliteit. Het champagnehuis, in 1772 in Reims gesticht, heeft als devies “Une seule qualité, la toute première”. Vertaald betekent het: “Eén kwaliteit, de beste”.
Dat zie je in het feestelijke, zachte roze van de fles en dat proef je in de champagne zelf.
€ 59,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
12.5% vol
Soort wijn
Champagne
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review