Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09-00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Jelfra
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

LAGAVULIN 12 Years Old Special Releases 2020 Vintage 2007

(0,0 / 5)
LAGAVULIN 12 Years Old Special Releases 2020 Vintage 2007
De naam Lagavulin komt uit het Gaelic van "Laggan Mhouillin" en betekent " Het ondiepe dal waar de molen staat". De distilleerderij is opgericht in 1816. Sinds 2000 wordt het continue productieproces met de computer gestuurd. Er zijn twee wash en twee spirit stills, die de vorm van een peer hebben, en op stoom gestookt worden. De tien washbacks zijn van larikshout. De new spirit rijpt uitsluitend op bourbon vaten. Voor de bereiding van de malt gebruikt men water uit een meertje Loch Sholum geheten. Het regenwater uit de bergen stroomt over de turf- en heidegronden in het meertje en wordt via een pijpleiding naar de distilleerderij gevoerd. Lagavulin is met zijn 16 jaar een grootse malt van Islay en heeft alles in zich wat dit eiland zo beroemd heeft gemaakt: turf, zeewier, hout, fruit en bovenal complexiteit. Wellicht het beste wat Schotland te bieden heeft. De productie van de Lagavulin malt stijgt elk jaar nog en wat niet als single malt verkocht wordt gebruikt men voor de blend van de White Horse whisky.
De Lagavulin distilleerderij ligt op de zuidelijke kust van het beroemde whiskyproducerende eiland Islay. Het kasteel Dunyveg bewaakt de doorgang naar Lagavulin Bay. Dit was de vesting van de "Lords of the Isles", die eeuwen geleden regeerde over de zeeën langs de westkust van Schotland, en die vreemdelingen buiten hielden. Tegenwoordig is het kasteel een prachtige ruïne, en zijn de eilanders veel gastvrijer. Bezoekers uit alle hoeken van de wereld komen op bedevaartstocht naar de distilleerderij en de zeven anderen op dit eiland die nog in werking zijn.
Deze single vintage Lagavulin is gerijpt in traditionele Amerikaanse eiken refillvaten, geselecteerd met het oog op een perfecte expressie van het karakter van de distilleerderij. Een hoogvlieger qua smaak en intensiteit, met krachtige en assertieve aroma’s, maar toch subtiel zoet.
Lagavulin is een iconische Islay-malt, een majestueuze spirit met een rijke historie van ruim tweehonderd jaar. Op een trotse locatie in een rotsachtige baai, bekroond met een kasteel van de Lords of the Isles, die lang geleden heersten over Islay, regeert hij vandaag oppermachtig zoals de zeearend die hoog boven de zee en de nabijgelegen kust vliegt.
€ 129,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
56% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Krachtig & Rokerig
Afdronk
Een lange en indrukwekkende afdronk.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review