Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09-00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Jelfra
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Cragganmore 1999 20 Years Old Special Release 2020

(0,0 / 5)
Cragganmore 1999 20 Years Old Special Release 2020
Een rijpe Cragganmore van een intrigerende combinatie van vaten. Een deel van de whisky rijpte op refill vaten van onbekende herkomst, altijd een goed teken bij whisky’s van deze leeftijd. Het andere deel rijpte op vers gebrande hogsheads van nieuw Amerikaans eiken. Beide vattypen hebben onmiskenbaar hun invloed, maar ze leidden wel tot een prachtig evenwichtige whisky. Verfijnd zoet, rijk fruitig en met delicate accenten van rokerig eikenhout. De vatsterkte van 55.8 is volkomen geïntegreerd in de rijkdom aan smaken.

De Cragganmore distilleerderij ligt vlakbij de plaats Aberlour in zuidwestelijke richting. Langs de distilleerderij loopt de Speyside Way. Dit is een bekende wandelroute waar vroeger de Strathspey Railway liep. De trein die hierover reed bevoorraadde de distilleerderijen en vervoerde de whisky naar de steden voor de verkoop aldaar. De naam Cragganmore komt van Craggan More Hill, wat "de grote ruige rots" betekent en die ten zuiden van de distilleerderij ligt. John Smith, in die tijd de meest ervaren distillateur van Schotland, bouwde in 1869 de Cragganmore distilleerderij. Bij Cragganmore worden voor de distillatie twee wash stills en twee spirit stills gebruikt. De zes washbacks die voor de gisting gebruikt worden zijn van Oregon pine. De spirit stills in het stillhouse vallen door de ongewone vorm bijzonder op. Deze hebben nl. geen traditionele zwanenhals maar hier zijn ze van boven afgetopt en dichtgemaakt, waarna aan de zijkant net onder de platte top een gat is gemaakt, daar is een buis in bevestigd die naar de condensors leidt. De top van de stills loopt zodoende niet via een geleidelijke bocht maar via een verloop stuk. John Smith heeft deze zelf ontworpen om zo een lichter eindproduct te verkrijgen. De zwaardere alcoholen zouden in de "hoed" al condenseren en als reflux terug in de stills vallen en zodoende niet in het eindproduct terechtkomen. Dit verklaart de enorme complexiteit van de Cragganmore malt. Het water dat bij Cragganmore gebruikt wordt komt uit de bron Altnacriche die zich op de Craggan More Hill bevindt. Het koelwater wordt via een pijpleiding uit de rivier de Spey gehaald.
€ 139,99
Stuk
Huidige voorraad: 0
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
55.8% vol
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review