Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09-00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Jelfra
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Adelphi Blended Scotch Whisky

(0,0 / 5)
Adelphi Blended Scotch Whisky
Adelphi heeft met deze Private Stock een luxe blend whisky op de markt gebracht, geselecteerd van vaten mooie maltwhisky's en de beste blended whisky's, met opmerkelijke zachte en uitgebalanceerde aroma's. Deze aroma's zijn een interessante ontmoeting van de eigenschappen van de whisky's uit het noord-oosten en zuid-westen van Schotland en met de fruitige aroma's van de Speyside en de rokerige turf tonen van Islay. Al deze aroma's zijn tot een mooie blended whisky samengesmolten.
Adelphi, als distilleerderij opgericht in 1826, is nu in Schotland een van de meest gewaardeerde Independent Bottlers van zeldzame en bijzondere Single maltwhisky's. In 1825 werd de Adelphi distilleerderij door de gebroeders Charles en David Gray opgericht. De distilleerderij werd gebouwd op een stuk grond (waar voorheen een boomgaard was), ten zuiden van Clyde's Victoria Bridge in de noordelijke kant van de Gorbals. De Gorbals is een gebied net even buiten Glasgow. De familie Gray beheerde de Adelphi distilleerderij tot aan 1880. A. Walker and Co. nam in dat jaar de distilleerderij over en bracht de Adelphi distilleerderij tot grote bloei. In 1902 werd de distilleerderij door DCL overgenomen, de productie verminderde en in 1907 stopte men ook met het distillatie proces. De schoorsteen van de distilleerderij werd in 1971 neergehaald, de warehouses bleven nog staan maar zijn nu ook allemaal verdwenen. In 1993 deed een achterkleinzoon van Archibald Walker, door de oprichting van een firma als Independent Bottler met de naam Adelphi, de oude naam weer herleven. Jamie was vastbesloten om absoluut geen consessies te doen bij het kopen van Single maltwhisky's. Hij koos voor kwaliteit en niet voor volume en liet dit ook vastleggen toen hij in 2004 Adelphi verkocht aan nieuwe eigenaren, die hun sporen (en ook hun ouders) in de whiskyhandel al verdiend hadden. De grote whiskykenner Charles McLean adviseert welke vaten er gebotteld moeten worden. Tot op de dag van vandaag hebben zij die belofte waargemaakt, door uitsluitend de beste kwaliteit whisky's op de markt te brengen.
€ 22,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Blended
Kleur
Amber
Geur
Zoetig, aardbeien kauwgom, caramel, butterscotch en tonen van bladgroente, bloemig en walnoten.
Smaak
In aanvang iets ziltig, mooie zoet-droge balans, iets graan en tonen van mout, caramel en fruit snoepjes
Afdronk
Aangename en volle afdronk.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review