Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09-00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Jelfra
Aperitief
Port
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Burmester Porto DOP Jockey Club Tawny Porto Reserve

(0,0 / 5)
Burmester Porto DOP Jockey Club Tawny Porto Reserve
De familienaam ‘Burmester’ komt van het Duitse woord „Burgmeester“ (Burgemeester) - aangezien de familie uit het kleine stadje Moelln in Noord-Duitsland kwam. In 1730 richtten Henry Burmester en John Nash een graanhandel op in Londen onder de naam Burmester & Nash. In 1750 verhuisde het bedrijf naar Vila Nova de Gaia en begonnen zij met het verschepen van Port naar de Britse Eilanden en de rest van Europa. In Londen was het bedrijf zeer actief. De commerciële en financiële activiteiten van defamilie Burmester werden zeer gewaardeerd in London. Zo is de meest bekende straat in de wijk Wimbledon de ‘Burmester Road’.
Deze Burmester Jockey Club Reserve is een mooie Tawny van tenminste 7 jaar oud. De port wordt gemaakt middels het zorgvuldig selecteren en blenden van port wijnen die gedurende een aantal jaren, in ieder geval 7 jaar, rijpen op eiken vaten. De port heeft een heldere granaatkleur met oranje tinten. Een brede, geparfumeerde neus, met intense aroma's van gedroogd fruit en specerijen, tonen van toffee en een vleugje toast. In de mond vol, zalvend en complex, terwijl het opmerkelijke elegantie onthult die zich uitstrekt tot een aanhoudende finale.

De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van tot wel 600 meter en hebben een bodem van schistachtige zandsteen (greywacke), op sommige plaatsen afgewisseld met graniet. De rijen wijnstokken worden traditioneel geplant in horizontale terrassen op de helling. Meer recentelijk zijn er wijnstokken verticaal op de helling geplant ("vinha ao alt").

Deze port is, wanneer gekoeld, een perfect en geweldig aperitief. De rijkdom aan aroma's en smaken is eigenlijk ideaal bij elk soort dessert maar toch wel in het bijzonder bij spicy pompoenpudding, pasteitjes met peer en framboos en bij noten, gedroogde vruchten en zachte kazen. De wijn kan het beste op een koele en droge plaats worden bewaard, beschut tegen licht en temperatuurschommelingen, en de fles moet rechtop blijven staan. In de loop van de tijd is het logisch dat zich sediment vormt op de bodem van een fles portwijn. Eenmaal geopend, adviseren wij de port binnen 4 tot 6 maanden te drinken. Serveren tussen 14 en 16 ° C.
€ 19,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Portugal
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
19.5% vol
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review