Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09-00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Hooghoudt Aged 24 Y

(0,0 / 5)
Hooghoudt Aged 24 Y
Deze Jenever is onderdeel van een serie van vijf. Elk vat staat voor één generatie Hooghoudt. De serie zal uiteindelijk bestaan uit 23 tot en met 27 jaar gelagerde 100% moutwijn Jenevers uit exceptionele ex-Oloroso vaten die op vatsterkte zijn gebotteld. In 1998 door Hero Jan, derde generatie Hooghoudt, gestookt en op vat gelegd waarna de toenmalige koperen ketel met pensioen mocht. Nu 23 jaar later door Bert, vierde generatie, gebotteld terwijl hij samen met zijn kinderen de laatste hand legt aan een nieuwe distilleerderij als onderdeel van de Graanrepubliek in Bad Nieuweschans. De cirkel is rond.

NUMMER 574
Dit is geen gewone jenever, maar een kijkje in de ziel van ons merk. Het is een ode aan de tweede generatie Hooghoudt-pioniers Syne Barend en Ludolf Wietse die vanaf 1926 een avontuurlijke kick gaven aan onze distilleerderij. Ze verkenden de wereld om uitzonderlijke nieuwe botanicals te ontdekken en ontketenden een eeuw van radicale innovatie in het hoge noorden van Nederland.

Deze Aged 24 Single Cask is geïnspireerd op hun persoonlijke prestaties. Om het te maken, ontzegelde onze meester-distilleerder het 24 jaar oude ex-Oloroso-vat #574. Vervolgens verrijkte hij de volle smaken van de op Oloroso gerijpte moutwijn met een heerlijk rijke infusie van gedistilleerde vijg, zwarte kers, Ceylon-thee en jeneverbes. De onmiskenbare warmte en houtachtige tonen gaan moeiteloos samen met een botanische afwerking met citroengras, sinaasappelschil en cranberry.

Onze Aged 24 viert de tweede van slechts vijf zeer uitzonderlijke vaten die aan het begin van de 21e eeuw werden afgesloten. Net als zijn 23-jarige voorganger, brengt deze Aged 24 5 generaties en 135 jaar Hooghoudt-destillatievakmanschap en ongeëvenaarde kunst in botanische menging samen.
€ 239,95
Fles
Huidige voorraad: 1
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Nederland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
64.1% vol
Kleur
Mahonie
Geur
Volle neus met rijke geuren van krenten en rozijnen met daarbij tonen van gedroogde vijg, karamel en ceylon thee. Daarna ontvouwen zich subtiele tonen van zwarte kers, kokos, cranberry, sinaasappelschil en hintje verse citroengras. Je ontdekt zwoele rijpe tonen met heerlijk frisse elementen die perfect in balans zijn.
Smaak
Volle en krachtige smaak, de herkenbare sherry Oloroso met geroosterde amandelen, zongedroogde vijg en een subtiele waaier aan smaken zoals ceylon thee, eikenhout, honing, karamel, zwarte kers, een vleugje kokos, citroengras met vleugje sinaasappelschil en fruitige frisheid van cranberry die samenkomen in een lange, rijke afdronk.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review