Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09-00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

De zomer in met úw topSlijter

De zomer in met úw topSlijter

roseschenken.jpgDeze zomer zullen veel Nederlanders dicht bij huis blijven en geen verre reizen maken. Gelukkig hoeft u ook niet ver te reizen om te kunnen genieten, want voor heerlijke zomerse producten kunt u terecht bij úw topSlijter in de buurt. Met heerlijk zonnige dagen in het vooruitzicht is het in uw eigen achtertuin prima vertoeven, zeker met een glaasje van de allerlekkerste rosé bijvoorbeeld…


Rosé weetjes

Wist u dat rosé misschien wel de oudste wijn is die er bestaat. De oude Grieken produceerden zo’n 2600 jaar geleden bijna alleen maar rosé en brachten de druivensoorten en wijnbouw naar de Provence. Momenteel wordt rosé overal ter wereld geproduceerd, van Griekenland tot Zuid-Afrika, maar de Franse Provence is nog steeds de grootste roséproducent ter wereld.

Rosé is een heel toegankelijke wijn omdat het alcoholpercentage en het tanninegehalte vrij laag is en de prijs meestal erg gunstig. Ook zijn er veel verschillende smaken rosé zodat er voor iedere smaak wel iets te vinden is. Dit kan variëren van kruidig en droog tot fruitig en zoet en alles daartussen.

Rosé is geen mix van witte en blauwe druiven. Doordat de schillen van blauwe druiven minder lang in de most (dit is in de wijnmakerij de naam voor het vers geperste, maar nog niet vergiste sap van druiven of andere vruchten) blijven dan bij de bereiding van rode wijn, ontstaat de roze kleur. Blijven de schillen langer in de most, dan zal de rosé steeds dieper van kleur worden. In de EU is het zelfs verboden om witte met rode druiven te mengen bij de productie van wijn, behalve in de Champagnestreek, voor de productie van rosé Champagne. De meest gebruikte druivensoorten voor de bereiding van rosé zijn o.a. Grenache, Sangiovese, Syrah, Tempranillo, Mourvèdre en Pinot Noir. Rosé kunt u vaak maar één of twee jaar bewaren en smaakt het allerlekkerst op een warme zomerdag, als die jong, fris en fruitig is.

Rosécocktails

Ontkurk een fles, zet de glazen klaar, want deze rosécocktails smaken net zo lekker als ze eruit zien!!!

aardbeien-rose.jpgRosé Sangria

Ingrediënten:
• 1 fles Sartori Rosé Pinot Grigio Blush
• 250 ml Fiorente Elderflower Liqueur
• 1 doosje frambozen
• 6 partjes citroen
• 6 partjes grapefruit
• takjes munt
• 1 fles Spa rood
• ijsblokjes

Zo maakt u het:
Neem een grote glazen kan en vul deze met de rosé, de likeur en het fruit. Zet dit minimaal 1 uur in de koelkast. Schenk dit mengsel dan in een mooi glas en vul aan met ijsblokjes en spa rood. Garneren met een takje munt.

Frozen rosé

frozen-rose.jpgIngrediënten:
• 1 bakje aardbeien
• 200 gr witte suiker
• 120 ml water
• 750 ml Chateau d’Avrillé Rosé d’Anjou

Zo maakt u het:
Doe de aardbeien (bewaar een aantal voor garnering), de suiker en het water in een blender en mix goed door. Giet het mengsel in een bakje, geschikt voor de vriezer, en giet al roerend de rosé erdoor. Zet het in de vriezer en roer na 2,5 uur even goed door. Laat nogmaals 2,5 uur in de vriezer staan en roer ook daarna goed door, zodat er geen grote stukken ijs meer inzitten maar het lekker slushy is. Schenk dit in een cocktailglas en garneer met een aardbei.

Bosbessen Rosé

Ingrediënten:
• 1 doosje bosbessen
• 2 el ahornsiroop
• 2 el limoensap
• 75 ml ice tea citroen
• ijsblokjes
• 1 fles Nizas Le Clos Rosé

Zo maakt u het:
Neem een cocktailshaker en vul deze met een handje bosbessen (bewaar een aantal voor garnering), de ahornsiroop, het limoensap, de ice tea en een handje ijsblokjes. Shake deze goed door elkaar. Zet 2 wijnglazen klaar en verdeel de shake over de glazen en top af met de rosé. Als laatste maakt u het af door de cocktail te garneren met een aantal bosbessen.

Coole tip!

Zorg er in de zomermaanden altijd voor dat u in de vriezer een aantal druiven heeft liggen. Krijgt u onverwacht bezoek en staat de rosé niet koud, dan kunt u toch heerlijk frisse rosé serveren. Doe in een wijnglas 2-3 diep bevroren druiven en schenk hier de rosé bij. Cool en chique!

glazen-rose.jpg