Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09-00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Montecillo passie voor wijn

Montecillo | Passie voor wijn

Montecillo’s geschiedenis is verweven met twee families en hun passie voor wijn. Sinds 1870 is Bodegas Montecillo een familiebedrijf waar traditie, vakmanschap en de liefde voor wijn de basis vormen voor het succes.

 Montecillo Rioja Crianza - uw topSlijter nb groot

Al meer dan 150 jaar een familie wijnbedrijf
Het is 1870, Don Celestino Navajas Matute start een wijnbedrijf, genaamd Montecillo, in zijn geboortestad Fuenmayor, gelegen in Rioja Alta. De naam Montecillo is een eerbetoon aan de eerste wijngaarden van Montecillo die tot op de dag van vandaag op kleine zonnige heuvels liggen in Rioja Alta. De letterlijke vertaling van Montecillo is ‘kleine heuvel.’ Don Celestino bouwt de eerste wijnkelder in Fuenmayor, welke tot op de dag van vandaag onveranderd is van buiten, compleet met het smeedijzeren logo van Montecillo boven de deur. Fuenmayor zal in de toekomst één van de belangrijkste wijn producerende steden worden van de Denominacion de Origen Calificada Rioja.

In 1880, op de vooravond van een nieuw Rioja wijntijdperk, sluit Don Celestino zich aan bij een groepje revolutionaire wijnmakers die Spaanse tradities combineren met technieken uit Bordeaux, ofwel rijping op eikenhouten vaten (barriques). Slim als Don Celestino is, besluit hij zijn zoon Alejandro naar Bordeaux te sturen, om daar de fijne kneepjes van het wijn maken onder de knie te krijgen. Eénmaal terug in Spanje, stelt Alejandro zijn kennis hem in staat een ‘nieuwe’ stijl Rioja te maken. De familie’s pioniersgeest wordt verder verspreid door Alejandro’s zoon, José Luis, die zijn opleiding geniet in Bourgogne. José Luis keert terug uit Bourgogne met (voor Spaanse begrippen) nieuwe methoden, zoals koude fermentatie. Hierdoor blijft de ster van Bodegas Montecillo rijzende.

Tot en met 1973 geeft de familie Navajas het vakmanschap en de unieke tradities door van vader op zoon. Aangezien José Luis Navajas (derde generatie) geen opvolger heeft, besluit hij Bodegas Montecillo over te dragen aan Osborne – één van de oudste familiebedrijven in de wereld. Met ruim 245 jaar aan ervaring in sherry maken, waren zij de perfecte partij om Montecillo verder uit te bouwen. Tradities en het gevoel voor vakmanschap zijn echter nooit verloren gegaan. Net als zo’n 150 jaar geleden zijn de familiaire fundamenten en de liefde voor wijn, de basis voor het maken van de grote Montecillo wijnen.

Eén van de velen mooie wijnen van Montecillo
Montecillo Riojo Crianza is een blend van Tempranillo, Garnacha en Graciano en heeft voor minimaal 12 maanden een vatlagering ondergaan in Amerikaanse eikenhouten vaten. Het resultaat is een kersenrode wijn met in de smaak rijp fruit, kersen, en geïntegreerde houttonen. De soepele tannines ondersteunen de mooie fruittonen.

Deze mooie wijn is de ‘Wijn van de Maand’ november! Kom langs in onze winkel of shop online!