Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jelfra De Toren
Van Foreestlaan 5
2404 HC ALPHEN A/D RIJN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09-00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten.

Jelfra De Toren (Hoofdkantoor) 0172-445521 v.Foreestlaan 5 Alphen aan den Rijn. t.o. zwembad de Hoorn, nabij Avifauna en w.c. de Baronie.

Jelfra De Toren úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Loch Lomond Inchmurrin 12YO - Zacht fruitig en grassig

Loch Lomond Inchmurrin 12 Yrs. | Zacht, fruitig en grassig

'Inch' betekent eiland en 'Murrin' betekent gras, oftewel het grassige eiland. Het is wel passend dat "the grassy isle" zijn naam leent aan deze prachtige 12 jaar oude single malt. Uniek als het eiland zelf met grassige tonen en bloemige hints van peer, crème caramel, zacht fruit, vanille en fudge. Gerijpt in drie soorten vaten, namelijk: bourbon, refill en recharred. Deze whisky's worden vervolgens met elkaar verenigd en in balans gebracht op een manier die alleen bekend is bij onze Master Distiller Bill White. Non-chill gefilterd, zodat de natuurlijke kenmerken van de whisky's blijven bestaan.

Loch Lomond Inchmurrin 12 Yrs. Single Malt Whisky - uw topSlijter website


Loch Lomond distilleerderij
De distilleerderij van Loch Lomond is gevestigd in de plaats Alexandria op de grens van de Lowlands en de Highlands. Het gebied was decennia lang samen met de Speyside het episch centrum voor de Single Malt whiskyindustrie. Echter zijn er gedurende de jaren verschillende distilleerderijen gesloten wat de "Loch Lomond Distillery" uniek maakt in zijn soort. De distilleerderij met de gelijknamige naam van het mythische- en grootste meer van Schotland kenmerkt zich door de verscheidenheid aan whisky dat men distilleert. Het is één van de weinige distilleerderijen in Schotland die zowel aged single malt whisky, non-aged single malt whisky, blended whisky als 100% single (peated) grain whisky vercommercialiseert. Tevens is de whisky afkomstig van de Loch Lomond distilleerderij, de favoriete whisky van kapitein Haddock uit het stripverhaal van Kuifje.

Proefnotities Loch Lomond Inchmurrin 12 Yrs.
Neus: onmiskenbaar fruitig met peer en toffeeachtige zoetheid. Lichte tonen van vers gesneden hooi in de zomerzon
Smaak: tonen van Sevilla sinaasappels bouwen zich in intensiteit op, daarna milder wordend richting zachtere vruchten zoals perzik en abrikoos; het fruitige karakter gaat daarna richting romige fudge en vanille
Afdronk: medium lang met een peperige afdronk

Meer informatie? Kom langs in onze winkel of shop online.

Klik hier voor alle aanbiedingen.